Video rondleiding atelier

Video compilatie projecten utgevoerd door de Laurier en zijn team
 
Wonen en werken in een monumentale omgeving inspireert. Een authentiek ornamentaal stucplafond is de kroon op uw kamer. Het is een ongeëvenaard sieraad voor uw interieur.
Geschiedenis.
In het verre verleden heeft de mensheid zich al bezig gehouden met het verfraaien en verrijken van bouwwerken. Vanuit Egypte, Griekenland en de Romeinen naar het middeleeuwse West Europa toe, hebben de stijlen en kenmerken zich ontwikkeld. Generaties geleden werden plafond- en wandornamenten ter verrijking van het gebouw aangebracht.
Welgestelde en notabelen vertoefden in deze rijke en inspirerende omgeving. In de Gouden Eeuw waren het vooral de welgestelde kooplieden en gegoede burgers die deze kunstuiting op prijs stelden. Hoe groter de rijkdom des te imposanter het plafond.
Door de eeuwen heen verfijnde de ornamentuur zich door verschillende stijlvormen en kunststromingen tot de welbekende hedendaagse stijlen
 
   
       
       

Vakmanschap.
De Laurier beschikt over het vakmanschap om uw plafond in oude glorie te herstellen.
In ruim twintig jaar heeft het bedrijf ervaring opgedaan in restauratie, renovatie en reconstructie van authentieke ornamentenplafonds.
Met oog voor detail werden vele plafonds in binnen- en buitenland ontworpen en gerealiseerd. Elk project is uniek in zijn soort en een kunstwerk op zich. Na vervaardiging van de elementen in het atelier is de nauwkeurige montage op de bouwplaats van groot belang.
Gesteund door een team van vakkundige technici en artistiek medewerkers worden onder het keurende oog van De Laurier de plafonds tot stand gebracht.

   
       
     
 
Ornamentenstorm.
In de jaren zeventig en tachtig werden veel prachtige plafonds en decoraties gesloopt. In het beste geval verdwenen de decoraties achter een fantasieloos systeemplafond.
Het kwetsbare gips werd onverbiddelijk doorboord voor elektriciteitsleidingen en verwarmingspijpen. In deze woelige jaren heeft Laurier nog vele authentieke ornamenten weten te redden van de ondergang. Die ornamenten vormden de basis voor de uitgebreide collectie modellen en matrijzen die Laurier nu beheert.

 
     
 
De collectie
In eerste instantie zullen wij adviseren gebruik te maken van deze collectie authentieke plafond- en wandornamenten. De elementen zullen dan overeenkomen met de periode waarin het bouwwerk opgericht is.
De door onze firma samengestelde elementen onderscheiden zich door hun kenmerkende uiterlijk. Na vervaardiging van de werken zult u ervaren dat u handwerk heeft aangeschaft ontstaan uit vakmanschap.
Naast de keuze uit de bestaande collectie is het ook mogelijk uw eigen stijl te laten prevaleren en zelf samen te laten stellen.

 
 
Ontwerp en advies
Om een authentiek plafond samen te stellen is het wenselijk om ons atelier vroeg bij het bouwproces te betrekken. Met onze ervaring kunnen wij meedenken in het vervaardigen van plafonds, de bouwkundige constructies en technische installaties.
Wijzigingen in het ontwerp kunnen doorgesproken worden, waardoor er een evenwichtig ontwerp tot stand kan komen.